søndag 18. november 2012

Gulrotkake med ostekrem

Jeg lagde en av mine favorittkaker til fetter Erlend sin dåp. 
Den ble veldig god.


Tidsforbruk: 
30 min å lage kaka
35 min steking
1-2 timer avkjøling av kaka før pynting
30 min for å lage fyll og pynte
Tilsammen ca 3 timer.
Men kaka kan lages en dag og pyntes neste dag.

Ingredienser:
3 egg
1,5 dl sukker
1 dl soyaolje eller rapsolje
3 dl hvetemel
1 dl havregryn
1,5 ts bakepulver
1 ts kanel
5 dl grovt revne gulrøtter
litt flytende smør til å smøre forma med

Krem:
100 g Tine kremost for baking
200 g melis (eller mer hvis man ønsker det)
1/4 sitron

Pynt:
Glitterkrem på tube
Nonstop

Trenger ei rund form ca 22 cm eller ei lita langpanne ca 25x19 cm.
Stekes på 175 grader i ca 35 min.


Start med å skrelle gulrøtter. Det er vanskelig å vite hvor mye 5 dl revne gulrøtter er, så jeg skrelte fem stykker.


Riv gulrøttene og ha over i et desilitermål til du har 5 dl. Blir det gulrøtter til overs så kan du spise dem.


Slå på stekeovnen på 175 grader.


Ha 3 egg i miksebollen.


Mål opp 1,5 dl sukker og ha sukkeret oppi miksebollen sammen med eggene.


Sett mikseren på full styrke og pisk eggedosis.
Blandingen skal bli tykk og luftig.


Mål opp 3 dl hvetemel og 1 dl havregryn.
Ha 1,5 ts bakepulver og 1 ts kanel oppi sammen med melet og havregrynene. Rør litt slik at dette blander seg.
Mål opp 1 dl olje.

Hell melblandingen og oljen oppi eggedosisen og rør sammen.


Til slutt har du oppi gulrøttene og rører sammen.


Finn fram forma og smør den med litt smør.
Det enkleste er å bruke flytende smør på flaske eller smelte litt smør.


Hell kakerøra oppi forma og sett den inn i stekeovnen.
Still stekeklokka på 35 minutter.

Når kaka er ferdig setter du den på ei fjøl og lar den stå der i et par timer for å avkjøle seg før pynting. 


Når kaka er avkjølt skal den tas ut av forma og legges på et fat. Dette kan være litt vanskelig, så da måtte jeg ha litt hjelp av mamma.
Ha 100 g kremost oppi en bolle (det er halve boksen).


Finn fram konditorfarger. Denne typen er ekstra sterk så vær forsiktig med bruken.


Bruk en tannpirker og ta bittelitt farge over i bollen. 


Rør ivei. Selv om fargen ser litt svak ut med det samme så blir den sterkere.


Skvis en kvart sitron oppi ei skål og plukk ut steinene. Hell sitronen over i bollen.


Ha oppi melisen og rør og rør og rør til blandingen blir glatt og fin.
Hvis du synes blandingen blir veldig tynn, så kan du ha oppi enda mer melis.



Ha fyllet utover kaka, hvis det er litt vanskelig å få fyllet rundt kantene så er det greit å få hjelp.


Pynt kaka.




1 kommentar:

  1. Din fetter er jammen heldig som har en så flink kusine! Nå fikk jeg kjempelyst på gulrotkake! :D

    SvarSlett