søndag 4. november 2012

Tomatsuppe

Selv om lillesøster påstår at tomatsuppe ikke lages av tomater, men av pulver, så er hjemmelaget tomatsuppe av ordentlige tomater best.


Tidsforbruk: 1 time
Suppa kan lages dagen før og varmes opp når dere skal ha den til middag.

Antall porsjoner: 5

Ingredienser:
16 tomater (evt. 5 tomater og 4 bokser hermetiske hele tomater)*
1 løk finhakket
0,5 liter vann
5 dl kyllingkraft (Jacob's reduserte kyllingkraft)
5 ss eplesidereddik
3 ss sukker
1 ss oregano
10 ss kremfløte
salt og pepper
litt olivenolje til steking av løken
250 g pasta
 
* Utenfor tomatsesongen når tomatene smaker lite, gir det bedre smak med hermetiske hele tomater.


Start med å ta av skallet på tomatene. 
Dette gjøres ved å først skjære et kryss i toppen av tomatene.


Kok opp vann i en kjele.
Bruk ei sleiv til å senke tomatene ned i det kokende vannet.


Mens tomatene ligger i vannet fyller du en bolle med iskaldt vann, helst med litt isbiter i hvis du har det.


Når skallet begynner å sprekke, bruker du sleiva til å løfte tomatene over i det iskalde vannet.


Skallet vil da begynne å vri seg av tomatene.


Ta tomatene opp av vannet og ta av skallet.


Del hver tomat i 4 deler.


Finhakk en løk.
Sett en kjele på plata og sett på middels varme.
Ha litt olivenolje i kjelen og ha oppi løken.
Rør mens løken blir blankere.
Når løken er helt blank heller du oppi 0,5 liter vann og kok opp.
(Hvis du har varmet vannet i en vannkoker først går dette raskere)


Ha oppi tomatbitene.
Hell oppi kyllingkraften.


Kok opp suppa.



Ha oppi 5 ss eplecidereddik.


La suppa koke i noen minutter.


Ha oppi 3 ss sukker og 1 ss oregano.


Rør rundt.


Bruk en stavmikser og mos tomatene slik at suppa bli helt glatt og uten biter.


Smak til med salt og pepper.

Hvis du lager suppa dagen før, kan du avkjøle suppa nå og sette den i kjøleskapet.


Sett suppa på plata på middels varme.
For at den skal bli ekstra god kan du ha oppi 10 ss matfløte.

Kok pasta, hvordan du gjør det kan du lese her.
Hell pastaen oppi suppa og server.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar