Tidsforbruk:
15 min å lage
30 min avkjøling
10 min å dyppe og pynte
Totalt ca 1 time
Ingredienser:
100 g kokesjokolade
125 g sjokoladekake
125 g lys formkake
2 ss kokosmasse
175 g melis
ca 1-2 ss vann
kakepynt
pinner som passer til kjærlighet på pinner (men vi hadde bare grillspyd)
Finn fram alt du trenger.
Få hjelp av lillebror til å spise av pynten på sjokoladekaka.
Bryt opp sjokoladeplata i biter i en stålbolle.
Fyll en litt større bolle med varmt vann og la den stå i vasken.
Sett stålbollen med sjokoladebitene oppi.
Pass på at det ikke kommer vann oppi sjokoladen.
Rør rundt til sjokoladen er smeltet.
Mål opp 125g sjokoladekake og 125g lys formkake.
Ha kakebitene i en bolle og smuldre dem til en masse med hendene.
Husk å vaske hendene godt først.
Ha oppi 2 ss med kokosmasse.
Rør rundt.
Hell den smeltede sjokoladen over. Her kan det være litt greit med hjelp fra en voksen for å få ut all sjokoladen av bollen.
Rør rundt til det blir som en deig.
Rull kuler.
Siden vi er 5 i familien blir det 5 kjempestore kuler. Tror kanskje det er like greit å lage 8-10 kuler.
Legg kulene på et fat eller i en boks og sett dem inn i kjøleskapet.
La dem stå der i 30 min til de blir stive.
Mål opp 175g melis i ei skål.
Rør inn 1-2 ss vann.
Rør slik at melisen blir glatt og tykk.
Stikk pinnene ned i bollene og dypp bollene i melisen.
Dette er litt vanskelig. Hvis melisen er tynn så er det enkelt å dyppe, men da renner melisen av. Når melisen er tykk så er det litt vanskelig å få dyppet kulene slik at det blir fint.
Til slutt rulles kulene i ei skål med kakepynt.
Wow det var skikkelig stilig!
SvarSlettHilsen Marie på 6 år
Takk. Det var veldig moro, neste gang skal jeg lage med sjokolade utenpå.
SvarSlett