søndag 28. oktober 2012

Koke spagetti

Spagetti er godt og veldig enkelt å lage.



Tidsforbruk: 15 - 20 min

Antall porsjoner: 5

Ingredienser:
1 pakke spagetti
1 ts salt
vann
litt olivenolje


Finn fram spagettien.
Fyll en stor kjele med vann.
Sett den på kokeplata og skru på full styrke (9).
Ha oppi 1 ts salt.
Sett på lokket og vent til det koker. Vannet koker når det bobler.


Se på spagettipakken hvor mange minutter spagettien skal koke. Forskjellige typer spagetti har forskjellig koketid.
Klipp av toppen på pakken slik at den blir åpen. 



Når vannet koker tar du av lokket og heller spagettien ned i kjelen. Det kan være litt vanskelig siden spagettien er lang og stiv.


Bruk ei tresleiv og trykk spagettien forsiktig ned i kjelen, den blir fort myk.


Vent til vannet koker igjen.
Da starter du å ta tiden. Tiden spagettien skal koke er den som står på pakken.
Finn fram en dørslag. Det er en bolle med masse hull i. Sett den nede i vasken.


Når spagettien er ferdig kokt slår du av plata. Løfte kjelen over til vasken og hell vannet og spagettien ned i dørslaget. Dette kan det være greit å få hjelp til av en voksen.
Rist litt i dørslaget slik at alt vannet renner ut.

For at spagettien ikke skal klistre seg sammen bør den ha litt saus eller olivenolje på seg. Spagettien er slik at den får smak etter det første den kommer i kontakt med etter at den er kokt.

Skal du spise spagetti og ketchup gjør du slik:
Ha 1 ss olivenolje i kjelen. 
Hell spagettien tilbake i kjelen og rør rundt. 
Da er den klar for servering.

Har du lagd en spesiell saus:
Hell spagettien tilbake i kjelen.
Hell sausen over og rør rundt.
Da er den klar til servering.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar