onsdag 13. mai 2020

Laksepasta


Tidsforbruk: 30 min

Antall porsjoner: 5

Ingredienser:
500 gram pasta (den typen du liker best eller har i skapet)
300-400 gram laks
1 bunt vårløk
1 beger Crème Fraîche 
ca 50 g parmesan (eller annen ost hvis du ikke har parmesan, vi brukte 100g Norvegia)
salt 
pepper
smør til steking
olje til steking



Finn fram alt du trenger.
Vask vårløken og skjær den i biter.
Riv parmesan
Mål opp 500 g pasta og sjekk på pakken hvor lenge den skal koke
Krydre laksen med litt salt og pepper


Fyll vann i en stor kjele og sett den på komfyren på full styrke. Denne skal du bruke til å koke pasta.
Sett stekepanna på stekeplata på litt over middels varme. Ha oppi en spiseskje smør.
Sett en kjele på kokeplata på middels varme. Ha oppi litt olje og vårløken.


Når smøret har sluttet å boble er stekepannen varm nok og du kan ha oppi fisken.


Rør litt i vårløken.
Snu laksen et par ganger mens du steker den.

Nå har nok pastavannet blitt så varmt at det koker.
Ha oppi to teskjeer salt.
Ha oppi pastaen.
La vannet koke opp igjen og skru ned platen til middels.
Sett alarm på antall minutter pastaen skal koke.

Når vårløken er blitt blank, har du oppi et beger Crème Fraîche.


Rør rundt og kok opp blandingen.

Rør litt i pastaen så den ikke klistrer seg sammen.
Snu litt på laksen igjen.

Når sausen koker, skru ned til lav varme.

Nå er nok pastaen ferdig kokt. Slå av plata.
Hell pastaen over i et dørslag slik vannet forsvinner. Rist litt slik at alt vannet forsvinner. 

Ha pastaen tilbake i kjelen igjen.

Når fisken er blitt lys rosa er den ferdig stekt. slå av plata.
Del laksen ved å trykke litt på den, da deler den seg i skiver.

Ha laksen over i sausen og rør sammen.
Ha den revne osten i sausen og rør litt.


Smak på sausen. 
Tilsett litt salt og pepper hvis du synes du trenger det.
Slå av plata.

Hell sausen over pastaen og rør sammen.

Hvis du vil kan du helle laksepastaen over i en stor bolle eller bare beholde den i kjelen.
Ha litt revet parmesan på toppen.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar