mandag 19. august 2013

Hytteboller på påskefjellet

Det er ikke ofte jeg får lov å lage posemat, men i påska på hyttetur uten bilvei så innser til og med mamma og pappa at en pose kan være et godt valg.


Tidsforbruk:
Med hjelp fra en voksen.
15 min å lage deigen
15 min til å rydde mens deigen hviler
15 min til å rulle boller
60 min heving av bollene 
20 min å steke to brett
Totalt ca 2 time og 5 minutter

Antall boller: ca 20

Ingredienser:
1 pose Møllerens boller
1 pakke gjær
4 dl lunkent vann (37 grader)
100 gram flytende smør 


Lag deig


Finn fram ingrediensene.
Hell melposen i en stor bolle.


Mål opp 4 dl lunkent vann, ca 37 grader.
Det enkleste er å varme litt vann i vannkokeren, bland så varmt og kaldt vann til det blir passe varmt. Hell noen dråper vann på underarmen din, når du kjenner at vannet er like varmt som armen din så er vannet passe.


Ha gjærklumpen i ei skål og smuldre den med en gaffel.
Hell over litt av det lunkne vannet og rør med gaffelen til all gjæra er oppløst.


Hell gjæra oppi melet, hell resten av vannet oppi også.
Så heller du oppi 100 gram flytende smør (vi hadde her bare flytende margarin, men det gikk greit det også).


Rør, kna og elt til du får en fin glatt deig.



Legg over et håndkle og la deigen hvile i 10-15 minutter.
Rydd og vask opp alt det du har brukt hittil.


Hell deigen på benken og del den først i 4 biter. Så kan du rulle en pølse av hver bit og dele hver av disse i 5 biter. Det skal bli 20 biter tilsammen.


Rull boller!


Legg dem på et brett med bakepapir under.
Når du er ferdig rullet, legg et håndkle over, sett brettene på et lunt sted og la dem heve i 45-60 minutter.


10 minutter før bollene er ferdig hevet setter du på ovnen på 225 grader slik at den er varm til bollene er ferdig hevet.

Stek bollene i 8-10 minutter.



Så er det bare å invitere småsøsken på skitur med varm kakao og nystekte boller!